Boukje Musch

1e- & esklarinet

 

Boukje Musch begon op jonge leeftijd bij de ‘muziekschool regio Zutphen’ haar muzikale carrière bij Arend-Jan Bosma. Op zeventienjarige leeftijd werd zij aangenomen op de vooropleiding van het conservatorium. In mei 2003 sloot zij haar Bachelor studie af, waarna zij verder studeerde en in 2005 haar Master of Music opleiding cum laude afsloot. Boukje studeerde onder andere bij Oscar Ramspek en Frans DeJong. Eind 2000 studeerde Boukje een periode in New York. Zij volgde masterclasses bij onder andere David Singer, Charles Neidich, James Campbell, Eddy Vanoosthuyse en Sabine Meijer.

Boukje speelde bij verschillende verenigingen en orkesten, waaronder het ‘Nationaal Jeugd Harmonie Orkest’ waar zij van 2002 tot en met 2005 de concertmeester was. Met dit orkest gaf zij diverse (inter)nationale concerten. Boukje remplaceerde bij diverse beroepsorkesten waaronder het ‘Gelders Orkest’ en de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'.
 In juni 2003 won zij -met het oog op haar afstudeerscriptie en stages- de ‘Koen van Slogteren’ pedagogiek- & methodiek prijs. Tevens won Boukje in hetzelfde jaar de ‘Vriendenprijs’ van het conservatorium. Een prijs die wordt uitgereikt aan afstuderende studenten die als musicus goed zijn ontwikkeld en die zich veel voor het conservatorium hebben ingezet.

Boukje werkte als docent bij diverse muziekverenigingen en het Centrum voor Kunsten de ‘Leeuwenkuil’ in Deventer. Tegenwoordig speelt Boukje als klarinettiste bij het ‘Kurios Klarinetkwartet’, het 'Ars Musica' symfonie orkest en werkt zij als freelance klarinettist en saxofonist bij verschillende orkesten, (ad-hoc) ensembles en muziekverenigingen in binnen- & buitenland.

Tevens is zij als klarinet- en saxofoondocent verbonden aan het 'Muzecollectief' in Zutphen en Gorssel.