Kurios Klarinet Workshop


Geheel in overleg met de aanvrager stelt het Kurios Klarinetkwartet graag een Klarinetdag voor u samen. Verschillende ingrediƫnten kunnen gecombineerd worden tot een leerzame, uitdagende en gezellige dag. Denk bijvoorbeeld aan:

  • groepslessen (van beginners tot klarinettisten met een D diploma en conservatorium studenten)
  • individuele masterclasses (gevorderde spelers, conservatorium studenten)
  • workshops (o.a. musiceren, "studeren en het brein", samenspelen voor beginners)
  • klarinetchoir (waarin beginners en gevorderde spelers samen kunnen spelen)

Ook kan het kwartet natuurlijk, als start van de dag een kort concert verzorgen. Verder is er de mogelijkheid om het Kurios Klarinetkwartet of leden van het kwartet uit te nodigen als solist tijdens uw concert. Vorig seizoen soleerden Boukje Musch op klarinet en Mark Snitselaar op basklarinet bij het harmonieorkest van OBK Bennekom onder leiding van Dick Bolt in Symphonic Sketches van Carl Wittrock. Dit seizoen zal het Kurios Klarinetkwartet te gast zijn in de serie HRFSTWND, waar het als geheel zal soleren bij de fanfare Euphonia in Wilsum onder leiding van Thijs Musch. Op het programma Psalm 19 van Hardy Mertens.

Natuurlijk hebben de leden van het Kurios Klarinetkwartet vele andere soloconcerten op het repertoire. Denk aan werken van Von Weber, Rossini, Krommer, Mendelssohn, Nigel Clarke en het basklarinetconcert van Kees Vlak. Als geheel soleert het Kurios Klarinetkwartet ook graag in het werk Moving van Bernard van Beurden, voor kwartet en harmonieorkest.

ComponistTitel
DiverseDiverse