Mark Snitselaar

Basklarinet

 

Mark Snitselaar studeerde klarinet aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Frans DeJong en Lars Wouters van den Oudenweijer. In 2007 rondde hij de Voortgezette Kunst Opleiding (tweede fase) cum laude af met o.a. Nederlandse premières het van twee werken van Berthold Goldschmidt. Mark volgde masterclasses bij onder andere Andrew Marriner en Charles Neidich.

Als klarinettist is Mark vooral actief in de kamermuziek. Sinds 2006 speelt hij in het 'Trio Parnasse' (voorheen Turdus Trio) samen met (alt)violiste Janneke Zegveld en pianist Wouter Bakker. Ze geven concerten voor ‘Stichting Muziek in Huis’ en worden daarnaast regelmatig uitgenodigd om concerten te verzorgen op diverse kamermuziekpodia in Nederland. Ook als duo geven Wouter en Mark regelmatig concerten. Naast het ‘Trio Parnasse’ vormt Mark met celliste Mariëtte Gort en pianiste Kathelijn van de Loo het ‘Charaban Trio’. In 2008 werd het trio uitgenodigd voor een concert in de Spiegelzaal in het Amsterdamse Concertgebouw, dat live werd uitgezonden op radio 4. Mark speelde in het begeleidingsensemble van Opera Trionfo, waarmee hij een cd-opname maakte van "De Roep van de Kinkhoorn", een opera van Bart Visman op tekst van Paul Biegel. Verder werkte hij mee aan de producties: "Duo d'amour" en "La Colombe".

Sinds 2012 maakt Mark onderdeel uit van het ‘Kurios Klarinetkwartet’, waar hij naast klarinet ook basklarinet speelt. Verder werkte Mark in de kamermuziek samen met o.a. Mirsa Adami, Lidy Blijdorp, Jeroen de Groot, Veselina Manikova, Jeroen de Vaal, Jellantsje de Vries, Gwyneth Wentink en het Matangi Kwartet.

Verder is Mark werkzaam als dirigent bij de symfonieorkesten Sjosjanim en Ad Hoc Orkest. Verder is hij dirigent van het Nijmeegs Blazersensemble.