Peter Koetsveld

2e klarinet

 

Peter Koetsveld behaalde in 1985 het diploma Uitvoerend (en Docerend) Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde bij Sjef Douwes en Ariëns Kappers. Hij remplaçeerde bij verschillende orkesten waaronder het ‘Radio Filharmonisch Orkest’ en het ‘Randstedelijk Begeleidingsorkest’.

In 1987 vertrok Peter naar Kaapstad (Zuid-Afrika) als Alternate Principal Clarinet-player in het ‘Cape Town Symphony Orchestra’. Hij nam diverse soloprogramma's op voor de radio en won een kamermuziekconcours met het pianokwintet van Mozart.

Sinds 1990 is hij terug in Nederland. Bij het ‘Gelders Orkest’ werd Peter vaste remplaçant voor (bas-)klarinet en hij was tevens soloklarinettist van het ‘Mulder Consort’. Hij is dirigent van diverse koren geworden en maakte verschillende tournees, met o.a. de ‘Continentals’, Adrian Snell en met diverse andere koren. Hij speelde eerste klarinet in het ‘New English Orchestra’ en het ‘Hineni Symfonie Orkest’. Daarnaast was Peter lid van het ‘Trio Con Spirito’ (klarinet, cello en piano).

In 2002 richtte hij het Kurios Klarinetkwartet op.

In 2018 kwam zijn eerste solo (dubbel) album uit, ROOTS! met muziek van Bach, Bon en Curtis.